Tratament paradontoză DENTIS Slatina

Ce este paradontoza?

Problemele parodontale cuprind afecțiuni ale gingiei și ale osului din jurul dinților – parodonțiului – ligamentul periodontal, gingia, cementul și osul alveolar. De obicei se prezintă ca o agravare a gingivitei. La baza acesteia se află acumulările de placă bacteriană şi depozitele calcificate de tartru.

Este prezentă în diferite forme la aproximativ 50% din adulții de peste 30 ani și la peste 70% din cei peste 65 de ani. Deși se întâlnește preponderent la adulți, parodontita poate apărea și în cazul copiilor și tinerilor. La adulți, aproximativ 70% din pierderile dentare sunt cauzate de boala parodontală.

Cum îți dai seama dacă suferi de probleme parodontale?

  • Halitoza (respirația urât mirositoare);
  • Retracții gingivale și expunerea rădăcinilor dentare;
  • Dureri la mestecarea alimentelor;
  • Senzație de disconfort la contactul cu alimente foarte reci sau foarte calde;
  • Mobilitatea dinților;
  • Migrări dentare.

Tratamentul este ales în funcție de stadiul in care se afla pacientul. Cazurile de gingivită sunt mai simple și necesită, în primul rând, eliminarea factorilor care au adus la apariția bolii: placa bacteriană și tartrul.

Costurile înglobează experiența și calificarea medicilor specialiști din echipa DENTIS Slatina, dar și calitatea materialelor utilizate:

Succesul tratamentului parodontozei depinde în cea mai mare măsură de pacient, de atitudinea pe care acesta o are față de igiena cavitații bucale. Recomandăm să fie făcute atât periajele clasice, clătiri cu apă de gură cu clorhexidină, folosirea aței dentare, precum și prezenatrea periodică la stomatolog pentru detartraje și periaj profesional.

Contactează-ne chiar astăzi pentru o programare! Te așteptăm la cabinetul nostru stomatologic din Slatina!