Tratament carii dentare DENTIS Slatina

Caria dentară reprezintă cea mai răspândită afecțiune la nivel mondial și cel mai des act terapeutic pe care îl facem în cadrul cabinetului stomatologic DENTIS Slatina.

Câte tipuri de carii există?

  • cariile primare, care apar în locuri care nu au mai fost afectate de carii dentare în trecut;
  • cariile secundare, care apar la marginea sau dedesubtul obturațiilor existente sau sub lucrările dentare (coroane, punți, proteze).

Cariile incipiente apar sub forma unor pete albicioase pe suprafața dinților, care indică o zonă de demineralizare a smalțului. Vestea bună este că poți trata rapid o carie dentară incipientă. Tratamentele odontologice pentru defectele minore sunt rapide, lipsite de disconfort și, cel mai important, ieftine.

În timpul tratementul cariilor, urmărim o serie de obiective:

  • Păstrarea unei porțiuni cât mai mari din structura originală a dintelui;
  • Prevenirea distrugerilor viitoare a țesuturilor dure dentare;
  • Prevenirea complicațiilor în pulpa dentară sau țesutul periapical; Îndepărtarea completă a țesuturilor dentare infectate;
  • Restaurarea dintelui atât din punct de vedere estetic cât și funcțional.

 Costurile înglobează experiența și calificarea medicilor specialiști din echipa DENTIS Slatina, dar și calitatea materialelor utilizate:

Pentru a preveni apariția cariilor dentare, îți recomandăm să ai o igienă orală adecvată. Lăsate netratate, cariile evoluează, distrug smalțul dintelui ajungând la pulpa dentară și la nervi, cauzând distrugerea nervului, sau în cazurile cele mai complexe ducând chiar la pierderea dintelui.

Contactează-ne chiar astăzi pentru o programare! Te așteptăm la cabinetul nostru stomatologic din Slatina!